Hlavní obsah

Děvče vběhlo řidiči pod auto, ten srážku vyřešil pětistovkou a odjel

Novinky, jas
Praha

Pražští policisté hledají řidiče, který v pondělí ujel od nehody, při níž v ulici Českomoravská v pražských Vysočanech srazil dívku. Řidič nepočkal na příjezd policie a celou záležitost se pokusil vyřešit se starším bratrem šestiletého děvčete, jemuž dal 500 korun. Následně z místa nehody odjel.

Neopatrná šestiletá dívka vběhla řidiči do cestyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Dívenka přebíhala krátce po 18:00 přechod u tramvajové zastávky Ocelářská. Ve chvíli, kdy jí řidič v levém jízdním pruhu dal přednost, druhý řidič z pravého jízdního pruhu nedobrzdil a dívka narazila do levého boku vozidla,“ popsala okolnosti nehody policejní mluvčí Hana Jeřábková.

O dívku se postaral bratr, který ji donesl na chodník. Řidič vozidla a jeho spolujezdkyně vystoupili z vozu a dali chlapci pětisetkorunovou bankovku. Poté odjeli.

Dívka střet odnesla zraněným kotníkem a skončila v nemocnici.

Policisté po řidiči stříbrného vozu značky Volkswagen, s největší pravděpodobností typu Polo nebo Golf, pátrají. Muže vietnamské národnosti podezírají z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. „V případě dopadení a odsouzení mu hrozí až tři roky vězení,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám