Hlavní obsah

Seniorka s kuklou na hlavě a s nožem v ruce chtěla vyloupit obchod

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Na hlavu si natáhla kuklu, do ruky vzala dýku a vyrazila loupit do krámu v Sušici na Klatovsku. Kuráž měla do doby, než ji překvapil vedoucí prodejny. Chvíli před ním beze slova šermovala nožem, a když viděla, že se jí nezalekl, dala se na útěk. Policisté ženu později zadrželi, k jejich překvapení je lupičce 65 let.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Ozbrojená a maskovaná důchodkyně vešla do obchodu zadním vchodem, kde jí zkřížil cestu jeho šéf. Ten slyšel šramot, šel se proto podívat k nákladové rampě v domnění, že pekaři přivezli pečivo. Poté, co žena zjistila, že mu strach nenažene, nasedla na jízdní kolo a snažila se ujet.

Podle informací Práva se muži podařilo lupičce částečně strhnout kuklu z obličeje. Poznal v ní ženu, která v okolí roznáší reklamní letáky.

„Nezlobte se, já se k tomu vyjadřovat nebudu. Mám od policie zákaz o tom mluvit,“ uvedl na dotaz Práva vedoucí prodejny.

Pro kriminalisty už pak nebylo těžké ženu dopadnout. „Zadrželi jsme ji a nyní provádíme úkony trestního řízení,“ potvrdil Právu v pondělí odpoledne klatovský policejní šéf Jan Myslivec s tím, že podezřelá žena zatím nebyla obviněna.

K loupeži se údajně přiznala. Policistům ukázala kontejner, kde odhodila kuklu i nůž. Motivem měly být finanční problémy. V případě odsouzení může jít až na osm let do vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám