Hlavní obsah

Zásah u Nagyové byl v souladu s předpisy, zopakoval policejní prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zadržení šéfky kanceláře bývalého premiéra Jany Nagyové proběhlo v souladu s předpisy, řekl v neděli policejní prezident Martin Červíček v diskusním pořadu ČT Otázky Václava Moravce. Nagyové partner Petr Nečas si stěžoval, že zákrok, při kterém jednu ženu zadržel tucet mužů, byl neadekvátní.

Foto: Milan Malíček, Právo

Policejní ředitel Martin Červíček v pořadu Otázky Václava Moravce

Článek

„Byl jsem seznámen se samotným zákrokem u paní Nagyové, a celý zásah probíhal naprosto standardně a v souladu se zákonem, jako všechny ostatní v této kauze, v úřadu vlády, na Vojenském zpravodajství,“ řekl Červíček.

Policejní prezidium adekvátnost zásahu prošetřovalo na žádost Sněmovny. Zprávu má k dispozici ministr vnitra Martin Pecina, protože byla dokončena až po rozpuštění Poslanecké sněmovny.

Červíček dodal, že součástí zprávy jsou i videozáznamy včetně záběrů ze zásahu u Nagyové.

„Policie nepochybila, vše, co bylo předmětem kontroly ze strany policejního prezidenta, bylo v souladu se zákonem a předpisy,“ zopakoval Červíček.

Podle něj je zpráva utajena, protože ještě probíhá vyšetřování.

Reklama

Související články

Petr Nečas je rozveden

Manželství expremiéra Petra Nečase bylo v úterý u Obvodního soudu pro Prahu 4 rozvedeno. Manželé se k soudu nedostavili, zastupovali je jejich právníci, uvedl...

Výběr článků

Načítám