Hlavní obsah

Dodávka v plné rychlosti vrazila do odstaveného kamiónu

Právo, ner

V plné rychlosti ve středu půl hodiny po půlnoci narazila dodávka do kamiónu, který jeho řidič odstavil na silnici I/35, několik metrů pod Hřebečským tunelem na Svitavsku. V dodávce cestovalo pět ukrajinských dělníků.

Smrtelná nehoda u Hřebečského tuneluVideo: Novinky

 
Článek

„Spolujezdec na místě zemřel, další čtyři cestující dodávky byli s vážnými zraněními převezeni do fakultních nemocnic v Olomouci a v Hradci Králové,“ řekla Právu mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

Policie zjišťuje, zda bylo odstavené vozidlo, stojící v pravém pruhu ve směru od Moravské Třebové na Svitavy, dostatečně viditelně označeno. Dechovou zkoušku na alkohol u řidiče dodávky pro vážné zranění nemohla uskutečnit.

Do kamiónu narazilo jedno z prvních vozidel, které jej míjelo.

„Řidič odstavil kamión pro poruchu přibližně o půlnoci, k tragické nehodě došlo za necelou půlhodinu,“ potvrdila Štegnerová.

Foto: Novinky/Mapy.cz

Od začátku roku na Svitavsku zemřelo při dopravních nehodách devět lidí, z toho na silnici I/35 pět, včetně středeční oběti. Tragická nehoda se například na této spojnici na Moravu stala na konci července. Mezi Litomyšlí a Svitavami zahynul pětatřicetiletý řidič, který předjížděl nákladní auto a čelně se střetl s kamiónem.

Reklama

Výběr článků

Načítám