Hlavní obsah

Matku, která odložila novorozeně do popelnice, obvinili z vraždy

Právo, vor
Karlovy Vary

Z vraždy ve stadiu pokusu byla v úterý obviněna 29letá žena z Chebska, která na začátku července v ulici Matěje Kopeckého v Chebu odložila do kontejneru na odpadky svou novorozenou dceru. Jen shodou náhod se tehdy podařilo kolemjdoucímu dítě v popelnici nalézt a dítě přežilo. Krkavčí matce hrozí až dvacet let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na základě výsledků znaleckých zkoumání a odborných posudků zahájili karlovarští krajští kriminalisté proti 29leté ženě z Chebska trestní stíhání a zároveň jí sdělili obvinění z vraždy,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová, podle které z obvinění vyplývá, že žena spáchala skutek s rozmyslem či po předchozím uvážení.

Ze zločinu vraždy byla matka obviněná i přesto, že malá Anička její nelidské zacházení se štěstím přežila bez zdravotní úhony. Trestný čin pokus o vraždu totiž v trestním rejstříku oficiálně neexistuje, takže i nedokonalý čin nebo pokus takového charakteru je považován za zločin vraždy. Spojení pokus o vraždu se však běžně používá. „Obviněné ženě v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ dodala mluvčí.

Anička je v pěstounské péči

Policii se na konci července podařilo díky svědkům a vlastní mravenčí práci skutečnou matku odložené Aničky dopátrat, ale než ji mohli kriminalisté obvinit, museli provést řadu dalších výslechů.

Čekalo se rovněž na výsledky expertíz, které prokázaly, že je opravdu matkou nalezené Aničky. Obviněná pochází podle informací Práva ze slabších sociálních vrstev. Aničku čeká veselejší budoucnost, než její matku, protože se mezitím dostala do pěstounské péče.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám