Hlavní obsah

Houbaři houfně vjíždějí do lesů, policisté rozdávají pokuty jako na běžícím pásu

Právo, pab
Tachov

Správci lesů už začínají být zoufalí z invaze houbařů, kteří svými auty blokují lesní cesty. Znemožňují tím průjezd těžařské technice, hasičům nebo zdravotníkům. Lesáci na Tachovsku v západních Čechách, které patří k oblíbeným houbařským lokalitám, se proto obrátili na policii. Ta za nepovolený vjezd do lesa začala neukázněné řidiče pokutovat.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Při současném houbařském boomu vygradovala situace do neúnosného stavu. Jen za poslední týden to byly stovky aut, které najely přímo do lesa. Museli jsme požádat policii o součinnost,“ řekl Právu šéf Lesní správy v Přimdě na Tachovsku Václav Lidický.

Jen v okolí Tachova policisté během víkendu řešili přes dvacet přestupků za porušení lesního zákona. Řidiči dostali tisícikorunovou pokutu. Tento týden objíždí lesy v regionu dokonce společná hlídka revírníka s uniformovaným policistou.

Podle Lidického platí obecně zákaz vjezdu motorových vozidel do lesa. „Pokud někdo odstaví vozidlo někde u rozšířeného nájezdu na lesní cestu a nikomu tam nepřekáží, tak to samozřejmě tolerujeme. Jenže taková místa jsou hned zaplněná a řidiči pak parkují, kde se jim zlíbí,“ pokračoval Lidický.

Upozornil na to, že může dojít například k pracovnímu úrazu v lese a záchranka ke zraněnému nedojede. „Jsme rádi, že nás policie vyslyšela a společně s námi tento problém řeší,“ uzavřel Lidický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám