Hlavní obsah

Nezletilé dívky nutil k prostituci, dostal sedm let

– Ústí nad Labem

Dvaadvacetiletý muž z Bíliny, který nutil k prostituci nezletilé dívky, dostal sedmiletý trest vězení. Jednu vydíral tím, že zveřejní video, na kterém je zachycena při pohlavním styku. Rozsudek Krajského soudu v Ústí nad Labem zatím není pravomocný, státní zástupkyně i obhájce si nechali lhůtu na rozmyšlenou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Soud se zabýval případy tří nezletilých dívek, které podle obžaloby Erik Krištal nutil k sexu za úplatu. Poslechla ho jen jedna z nich. "Souhlasila, neboť ho měla ráda a chtěla s ním žít," uvedl v odůvodnění rozsudku předseda soudního senátu Roman Felzmann. V té době jí bylo 14 let.

Sex s druhou dívkou odsouzený muž nabídl německému státnímu příslušníkovi za 5000 korun. Donutil ji k souhlasu pod pohrůžkou, že zveřejní na internetu video, kde je zachycena při pohlavním styku. Navíc byla pod vlivem marihuany. "Zavezl je do penziónu v Dubí, dívka si to ale nakonec rozmyslela," vysvětlil soudce.

Dívky ho nadále milují nebo k němu nemají vyloženě negativní vztah
Roman Felzmann, soudce

Třetí nezletilá dívka jeho návrh vydělávat si sexem za peníze odmítla. Muže obžaloba viní i ze sexu se dvěma nezletilými, ohrožování mravní výchovy mládeže a vydírání. Muž se hájí tím, že nevěděl, kolik je oběma dívkám let, a že si obvinění vymyslely, aby ho poškodily.

Lítosti soudce neuvěřil

To se ale podle soudce neprokázalo. "Dívky ho nadále milují nebo k němu nemají vyloženě negativní vztah. Trestní oznámení podala matka jedné z nich," dodal. Poškozené to podle něj vůbec policii hlásit nechtěly. Soudce také zmínil, že matka jedné z dívek dokonce kontaktovala některé svědky, neprokázalo se ale, že by je nějak ovlivňovala.

Při vyměřování trestu ve spodní polovině sazby za obchodování s lidmi, která činí 5 až 12 let, soudce přihlížel k dosavadní trestní bezúhonnosti i částečnému doznání. Lítost ale souzenému neuvěřil. "Postoj a chování nelze hodnotit jako upřímnou lítost, protože směřuje pouze k lepším podmínkám pro jeho osobu," uvedl soudce s tím, že o podobných sklonech hovoří i znalecký posudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám