Hlavní obsah

Inspekce varuje před ozbrojeným policistou na útěku, který ubodal ženu

Právo, Josef Koukal, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policisté pátrají po nebezpečném muži, který na plzeňském sídlišti Lochotín vážně pobodal ženu, pravděpodobně manželku, která zraněním v nemocnici podlehla. Případ řeší Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Podle ČTK jde o policistu. Po násilníkovi pátrá i vrtulník.

Foto: Policie ČR

Hledaný Miloš Babyka.

Článek

Hledaným je pětatřicetiletý Miloš Babyka. „Může být ozbrojen a i nadále je schopen násilného jednání,“ upozornila mluvčí GIBS Radka Sandorová a přidala varování: „V žádném případě se nepokoušejte pachatele zadržet sami.“

Pobodaná žena byla ve vážném stavu převezena do nemocnice.

„Do nemocnice byla převezena v kritickém stavu, krátce poté následkům zranění podlehla,“ sdělila Gabriela Levorová, mluvčí fakultní nemocnice v Plzni.

Ženu našli sousedé

Podle informací Práva se případ stal v Sokolovské ulici, žena ležela před bytem, kde ji nalezli sousedé.

Podle zdroje ČTK, který je na místě tragédie, je obehnán policejními páskami panelový dům s vchodem č. 101, policie do něho nikoho nepouští, na místě jsou i hasiči. Nad sídlištěm přelétával policejní vrtulník, poté se přesunul směrem k soustavě boleveckých rybníků na okraji Plzně, kolem 15:00 létal podle některých svědků nad oblastí Třemošné u Plzně. "Jsou přijata veškerá opatření, ale z taktických důvodů k nim teď informace poskytnout nemohu," uvedla Sandorová.

GIBS neupřesnila, zda jde o policistu

Zda jde o policistu nebo třeba celníka či příslušníka vězeňské služby, odmítla mluvčí GIBS upřesnit. „Chápu, že vás to zajímá, ale víc informací zatím zveřejnit nemůžeme,“ řekla Právu mluvčí.

„Pokud můžete poskytnout informace o současném pobytu hledaného muže, prosím obraťte se na operační středisko Generální inspekce bezpečnostních sborů na telefonní číslo 974 839 734, na linku 158 Policie České republiky nebo kontaktujte nejbližší policejní hlídku,“ uvádí se v tiskové zprávě.

Inspekce se ze zákona zabývá trestnou činností výhradně členů bezpečnostních sborů, tedy policistů, celníků, členů vězeňské služby, samotné inspekce a civilních zaměstnanců policie a inspekce.

Reklama

Výběr článků

Načítám