Hlavní obsah

Cizinec znásilnil ve Znojmě dvě osmnáctileté dívky

– Znojmo

O pomoc při pátrání po nočním násilníkovi požádali znojemští kriminalisté. Německy hovořící muž ve městě znásilnil dvě osmnáctileté dívky, když se nad ránem vracely domů.

Foto: Policie ČR

Podoba pachatele při prvním přepadení (vlevo) a při druhém.

Článek

Obě znásilnění jsou podle policie podobná. Útoky se odehrály ve spodní části města vždy v noci na neděli kolem čtvrté hodiny. K prvnímu znásilnění došlo již v dubnu, druhé se odehrálo v červnu. Násilník si vybral 18leté dívky ze Znojma, jejich popis muže se shodoval.

„Muž ve věku třicet až pětatřicet let. Vysoký asi 175 centimetrů. Ani silný, ani hubený, spíš střední postavy. Vousy neoholené, měl takzvané strniště. Černé krátké vlasy. Tmavé oči a snědá pleť,“ uvedla ve středu policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Oblečené měl pokaždé modré džíny, v prvním případě měl bílou košili, v druhém červenou košili. Byl výrazně navoněný, mluvil německy a také lámanou češtinou a angličtinou.

„Pokud muže znáte nebo vám někoho připomíná, volejte linku 158. Uvítáme jakékoli informace, které nám pomohou zjistit tohoto pachatele,“ doplnila mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám