Hlavní obsah

Svědci brutálního útoku v nákupním centru v Jeseníku trestu uniknou

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Lhostejní svědci brutálního útoku z letošního března v Obchodním centru Alkron v Jeseníku, jehož cílem se stal bezbranný muž (34), vyváznou bez trestu, ač jim hrozily až tři roky vězení. Právu to v pondělí potvrdila jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Policie ČR

Dvojice se napadením nenechala rušit.

Článek

„Kriminalisté prověřili chování přítomných osob, tedy svědků v době napadení. Jejich trestní odpovědnost však vyvozena nebyla, neboť nebyla naplněna skutková podstata jakéhokoliv trestného činu,“ konstatovala bez dalších podrobností mluvčí.

Nešťastník byl napaden na chodbě obchodního centra 5. března Tomášem Jatim (33), a to zcela bezdůvodně v okamžiku, kdy tam seděl na lavičce.

Brutální útok v jesenickém obchodním centru

Agresor ho nejprve bil pěstmi a kopal. Poté odešel, ale za chvíli se vrátil a v útoku pokračoval, byť napadený ležel schoulený na zemi a nijak se nebránil.

Na místě přihlíželo několik lidí, nikdo však napadenému nepomohl ani nepřivolal policii. Zasáhl až strážník městské policie, který všechno viděl na kamerovém systému.

Muž při útoku utrpěl rozsáhlé pohmožděniny celého těla, s nimiž musel vyhledat lékařské ošetření. Jati vyvázl u soudu s podmínkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám