Hlavní obsah

Cyklistka jela po přechodu na červenou, smetlo ji auto

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Těžké zranění utrpěla v pondělí brzy ráno cyklistka, která projížděla na červenou přes přechod pro chodce na silnici I/35 v Zašové na Vsetínsku. Srazilo ji projíždějící osobní auto.

Foto: Policie ČR

Mladá žena utrpěla těžké zranění, když ji na kole srazilo auto na přechodu pro chodce.

Článek

„Nehoda se stala pět minut před šestou hodinou ranní. Třiadvacetiletá cyklistka ze Zašové udělala nejméně dvě velké chyby, na které doplatila. Přejížděla vozovku na jízdním kole přes přechod pro chodce a navíc na červenou,“ uvedla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Mladou ženu na kole srazil sedmadvacetiletý řidič z Krhové za volantem Škody Octavie, který jel ve směru od Valašského Meziříčí. Po střetu utrpěla mladá žena těžké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice.

„Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Zda byla pod vlivem alkoholu cyklistka, budeme vědět až z výsledků rozboru krve,“ řekla Javorková.

„Mnoho cyklistů stále neví, že nemohou na kole po přechodu pro chodce přejíždět. Jedinou možností pro cyklisty, jak překonat přechod pro chodce, je, že musí z kola slézt a bicykl vést vedle sebe. Tím se totiž cyklista stane chodcem, pro kterého je přechod určený. Navíc povinností řidiče není dát přednost cyklistovi na přechodu pro chodce, ale pouze chodci, kterého nesmí ohrozit ani omezit, v případně potřeby musí před přechodem i zastavit,“ vysvětlila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám