Hlavní obsah

Řidič v Ostravě pořádně nesledoval silnici, přejel ležícího muže

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští policisté začali v sobotu prověřovat vážnou dopravní nehodu, která se stala večer před půl desátou v Ostravě-Porubě. Řidič osobního auta tam přejel muže, který ležel na silnici poblíž vchodu jednoho z tamních domů. Muž utrpěl vážná poranění. Řidiči hrozí vězení až na čtyři roky za těžké ublížení na zdraví.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dvaašedesátiletý řidič toyoty pravděpodobně řádně nesledoval situaci v provozu a nezaregistroval tak muže, který měl ležet na vozovce asi 20 metrů od vchodu do jednoho z domů. Řidič najel na tělo ležícího muže a přejel ho,“ popsala nehodu ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Podle ní poškozený muž utrpěl vážná poranění, jejichž léčení přesáhne víc než šest týdnů. „Řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Zda požil návykovou látku, určí až znalec po rozboru biologického materiálu,“ upřesnila.

Podobná nehoda se stala v sobotu ráno na Šumpersku. Řidič osobního auta tam přejel muže, který na silnici pravděpodobně usnul. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám