Hlavní obsah

Motorkář bez přilby a řidičáku v Ostravě nezvládl zatáčku. Stálo ho to život

Právo, den
Ostrava

Tragická nehoda se stala v sobotu v podvečer v Ostravě-Svinově na ulici Luční. Osmadvacetiletý motocyklista zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a nezvládl táhlou levotočivou zatáčku. Se svou hondou vyjel vpravo mimo silnici do hlubokého příkopu a narazil do protisvahu. Řidič nehodu nepřežil.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Jeho o šest let mladší spolucestující utrpěla těžká zranění a skončila v ostravské nemocnici.

Po příjezdu záchranářů na místo nehody byl řidič v bezvědomí, první pomoc se mu snažili poskytnout svědci nehody. „U řidiče došlo k selhání životních funkcí, záchranáři ho museli resuscitovat. Po 20 minutách se jim podařilo obnovit srdeční činnost, v sanitce však u pacienta opět došlo k zástavě srdce, kterou se již záchranářům nepodařilo zvrátit. Lékařka musela konstatovat jeho smrt,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že mladá žena utrpěla poranění horní končetiny a hrudníku a záchranáři ji převezli do ostravské městské nemocnice.

„Řidič motocyklu ani spolujezdkyně neměli za jízdy na hlavě řádně nasazenu a připevněnu ochrannou přilbu. Navíc muž motocykl řídil i přes to, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění,“ upozornila ještě ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Byla nařízena i soudní pitva zesnulého řidiče. „Znalec musí zkonstatovat, zda byl řidič ovlivněn návykovou látkou či nikoliv,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám