Hlavní obsah

Ve Vsetíně se za jediné odpoledne ztratily dvě malé dívky

Právo, Jiří Růžička
Vsetín

Dvě malé dívenky, tříletá a šestiletá, zmizely ve čtvrtek odpoledne svým rodičům ve Vsetíně. Policisté zalarmovali všechny síly a pustili se do pátrání. Nakonec měly příběhy obou dívek šťastný konec. Starší se vrátila domů sama, plačící mladší holčičku přivedla z ulice na policii žena, která ji tam našla.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Kolem půl páté odpoledne oznámila na policii vyděšená devětadvacetiletá žena, že pohřešuje svoji šestiletou dceru. Dívenka si podle matky šla dopoledne hrát se svojí kamarádkou na pískoviště před dům na sídlišti, kde bydlí, a v poledne měla přijít domů na oběd. Najíst se však nepřišla, proto ji začala matka hledat,“ sdělila mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Matka dívku nenašla celé odpoledne, proto přivolala policii. „Těsně před příjezdem policistů na místo děvče samo přišlo domů. Bylo naprosto v pořádku a spokojené, pohrálo si v bytě u kamarádky,“ dodala mluvčí.

Hledala babičku

Oznámení o pohřešování mladší dívenky přišlo o patnáct minut později. „Dvacetiletá matka policistům řekla, že její tříletou dceru hlídala babička. Holčička si hrála před bytovým domem na pískovišti. Babička na několik minut odběhla domů a dívka zůstala venku sama. Když se žena vrátila před dům, dívka tam nebyla,“ řekla Javorková.

Dívenka postřehla, že babička s ní není, a vydala se ji hledat. Plačící dítě pak spatřila na chodníku v centru Vsetína jedenašedesátiletá žena. „Dítě dokázalo vysvětlit, že se ztratilo. Paní ji vzala za ruku a dovedla na policii. Zprávu ihned dostali policisté, kteří právě podrobnosti ztracení děvčátka zjišťovali u její matky,“ dodala Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám