Hlavní obsah

Mladík na Karvinsku vjel do protisměru a čelně se srazil s kamiónem, dva mrtví

Karviná
Aktualizováno

Dva mladí lidé ve věku 22 let zemřeli v pátek ráno na Karvinsku při čelní srážce osobního a nákladního automobilu. Další devatenáctiletá dívka je s těžkým poraněním v nemocnici. Silnice mezi Karvinou a Českým Těšínem byla uzavřená.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Střet felicii sešrotoval

Článek

Osobní vůz řídil dvaadvacetiletý mladík. S ním cestovala stejně stará dívka a její o tři roky mladší kamarádka. Podle výpovědi řidiče nákladního vozu osobní automobil okolo 06.00 na rovném úseku mezi obcí Chotěbuz a částí Karviné Louky vjel do protisměru.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Střet felicii sešrotoval

"Tvrdí, že se snažil řidiče upozornit troubením a blikáním světel. Ten ale nereagoval," řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Po nehodě kamión skončil mimo silnici. Řidič a spolujezdkyně, která pravděpodobně seděla na předním sedadle, utrpěli zranění neslučitelná se životem.

Silnice byla uzavřena

„Dvě zraněné osoby z auta byly mimo vozidlo, další zůstala zaklíněna. Hasiči započali s opatrným vyprošťováním zaklíněné osoby a zároveň u dvou osob z osobního automobilu prováděli oživovací pokusy. Taktéž následně u vyproštěné třetí osoby z osobního automobilu. Vše ve spolupráci se záchranáři,” doplnil mluvčí hasičů Petr Holub.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

„Oba pacienti utrpěli mnohočetná, se životem neslučitelná poranění a lékař musel nakonec konstatovat jejich smrt. Třetí z účastníků nehody, devatenáctiletá žena, byla vyproštěna z vozidla při vědomí. Záchranáři ji ošetřili s poraněním hlavy a dolní končetiny. Vrtulník ji převezl do ostravské nemocnice,” uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Okolnosti tragické srážky kriminalisté zjišťují. Podle dechové zkoušky nebyl řidič nákladního vozu pod vlivem alkoholu.

Silnice spojující Karvinou s Českým Těšínem a směřující dál do Polska byla kvůli vyšetřování několik hodin uzavřená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám