Hlavní obsah

Motorkář na Novojičínsku nepřežil srážku s osobním autem

Právo, Jiří Tomaškovič
Bílovec

Tragicky skončila odpolední jízda šestatřicetiletého motorkáře v Bílovci na Novojičínsku. Osudným se mu stal střet s osobním automobilem, při kterém si poranil hlavu a hrudník tak vážně, že mu už lékaři Zdravotnické záchranné služby nedokázali pomoct.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při odpolední nehodě motocyklu s osobním automobilem u Bílovce zemřel motorkář.

Článek

„K nehodě došlo krátce před půl pátou odpoledne. Na místo neprodleně vyjela nejbližší lékařská posádka z Fulneku a současně vzlétl vrtulník Lékařské záchranné služby z Ostravy,“ popsal zástupce vedoucího Krajského zdravotnického operačního střediska v Ostravě Ladislav Lang.

Ještě před příjezdem záchranářů se oživování těžce zraněného řidiče motorky ujali svědkové nehody a následně hasiči, kteří k místu dopravní nehody přijeli jako první.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

„Hasiči po příjezdu ihned převzali od laiků postiženého do své péče a pokračovali v resuscitaci až do příletu vrtulníku letecké záchranné služby. Po předání pacienta do péče záchranářů provedli hasiči zasypání uniklých provozních náplní z havarovaného motocyklu a částečný úklid vozovky. Také zajistili obě havarovaná vozidla proti vzniku požáru,“ sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Holub.

Zranění motorkáře byla ale příliš vážná. „I přes okamžitě zahájenou první pomoc, byl lékař záchranné služby nucen u muže konstatovat smrt,“ doplnil Lang. Příčinu dopravní nehody vyšetřují policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám