Hlavní obsah

Mysleli si, že se jim kamarád schoval. Druhý den ho našli policejní potápěči

Právo, Miloslav Hradil
Šumperk

Policejní potápěči vytáhli ve středu v poledne z rybníka u obcí Dubicko a Lukavice na Šumpersku mrtvé tělo dvaadvacetiletého mladíka. Ten kolem půlnoci utonul, když si šel zaplavat s kamarády. Ti jeho zmizení zprvu nepřičítali žádnou váhu, mysleli, že se jim v žertu schoval. Na policii se obrátili až ve středu ráno.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Dnes kolem 6.30 hodin jsme přijali oznámení prostřednictvím linky 112 o pravděpodobném utonutí,“ řekla Právu ve středu krajská policejní mluvčí v Olomouci Marie Štrbáková.

Policisté podle ní po příjezdu na místo zjistili, že v úterý ve večerních hodinách tři kamarádi u rybníku popíjeli alkohol a asi kolem půlnoci si šli zaplavat.

„Dva vyšli z vody a o třetím se údajně domnívali, že si z nich dělá srandu, a chvíli ho hledali. Následně šli spát. Po probuzení zjistili, že tam kamarád není a jeho oblečení je stále na břehu,“ uvedla mluvčí.

Na místo byli podle ní přivoláni policejní potápěči z Frýdku-Místku a z Brna, kteří celé dopoledne prohledávali místní rybník. „V poledne vytáhli z vody dvaadvacetiletého mladíka bez známek života. Při prvním ohledání nebyly na jeho těle zjištěny žádné stopy po násilí. Byla nařízena pitva,“ dodala Štrbáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám