Hlavní obsah

Audi ujíždělo policistům po dálnici rychlostí 250 km/h, skončilo převrácené v poli

Novinky, Ondřej Kořínek
Pardubice
Aktualizováno

Se závodní dráhou si spletl řidič vozu Audi v úterý v noci dálnici D11 - policisté mu naměřili 213 km/h. Muž ale odmítl zastavit a uháněl po dálnici rychlostí ještě vyšší. Pronásledování skočilo nehodou v poli, kde auto začalo hořet.

Audi ujíždělo policistům po dálnici rychlostí přes 250 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka dálniční policie si řidiče v Audi RS 6 Avant všimla na 50. kilometru kolem 23. hodiny. Policisté se ho rozhodli následovat a přitom mu naměřili rychlost až 213 km/h, na pokyn k zastavení ale nereagoval.

Foto: Policie ČR

Řidič v audi ujížděl po dálnici až 250 km/h

„Policisté ho pronásledovali a naměřili rychlost více než 250 km/h. Po necelých deseti minutách sjel u obce Pravy z dálnice, kde se policistům na okamžik ztratil,“ popsala drama na dálnici mluvčí policie Iva Kormošová.

Nezvěstným řidič nezůstal dlouho. Po chvíli si hlídka všimla auta hořícího v poli, ke kterému vedly vyjeté koleje. Muži zákona auto uhasili a přivolali záchrannou službu. Podle lékaře 37letý muž utrpěl lehké zranění, ale pro jistotu byl převezen do nemocnice na pozorování.

Foto: Policie ČR

Řidič v audi ujížděl po dálnici až 250 km/h

„Důvodem útěku nebyl alkohol, protože dechová zkouška byla negativní, ale obava o ztrátu řidičského oprávnění z důvodu rychlé jízdy. Pokud totiž vozidlo na dálnici jede více než 180 km/h, hrozí řidiči odebrání řidičského průkazu na 6 až 12 měsíců a pokuta až 10 tisíc korun,“ shrnula policejní mluvčí. Nehodou se policisté dál zabývají.

Reklama

Výběr článků

Načítám