Hlavní obsah

Řidička se ohnala po dotěrné vose a narazila autem do stromu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Na dvou dopravních nehodách, ke kterým o víkendu vyjížděli policisté na Prostějovsku a Přerovsku, měla značný podíl zvířata. Řidička osobního automobilu narazila do stromu poté, co se ohnala po dotěrné vose. Další žena havarovala na motocyklu kvůli psovi, který jí vběhl do cesty.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

V sobotu v podvečer mezi obcemi Výšovice a Kelčice na Prostějovsku havaroval osobní automobil Opel Vectra. "Podle prvotního šetření se pětatřicetiletá řidička během jízdy ohnala po vose, která jí vlétla otevřeným oknem do vozidla. Přitom vyjela vlevo mimo silnici a čelně narazila do stromu," uvedla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Při nehodě se zranila řidička i její třináctiletá spolujezdkyně. Obě byly převezeny do nemocnice na lékařské ošetření. "Doba léčení nebyla zatím stanovena. Hmotná škoda byla vyčíslena na 11 tisíc korun," řekla Urbánková.

V neděli dopoledne v Hranicích na Přerovsku havarovala devatenáctiletá motocyklistka, která se snažila vyhnout psovi. Mladá žena policistům po nehodě řekla, že jí do jízdní dráhy vběhl větší pes. "Ve snaze vyhnout se střetu strhla řidička řízení a spadla na komunikaci. Malý motocykl se převrátil na bok a řidičku zavalil. Pes utekl směrem do centra města," uvedla Urbánková.

Mladá žena při pádu utrpěla odřeniny a ošetřili ji lékaři hranické nemocnice. "V obou případech byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám