Hlavní obsah

Muže na Uherskobrodsku zranil převrácený malotraktor

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malotraktor s vlečkou se převrátil v sobotu dopoledne poblíž obce Pitín na Uherskobrodsku. Při nehodě utrpěl jeho řidič těžké zranění a byl z místa transportován vrtulníkem zdravotnické záchranné služby. Jeho mladší spolujezdec vyvázl bez zranění.

Foto: HZS Zlínského kraje

Na vlečce převáželi muži dřevo z lesa.

Článek

„Informaci o nehodě přijalo operační středisko hasičů v 10:29. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Slavičín a tři jednotky dobrovolných hasičů z Bojkovic, Pitína a Slavičína,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Pavel Řezníček.

Majitelé podle něj sváželi malotraktorem s vlečkou dřevo z lesa. „Hasiči pomohli zdravotnické záchranné službě se stabilizací pacienta, jehož stav si vyžádal transport pomocí vrtulníku. Vzhledem k terénním podmínkám musel být raněný přemístěn na louku u obce, kde bylo přistání vrtulníku reálné,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Pro zraněného musel přiletět záchranářský vrtulník.

Po dokumentaci nehody převrátili hasiči malotraktor zpět na kola a provedli likvidaci úniku provozních kapalin pomocí sorbentů. „Na místo se dostavili také příbuzní zraněného, kterým velitel hasičů ze stanice Slavičín poskytnul laickou posttraumatickou péči,“ dodal Řezníček.

Reklama

Výběr článků

Načítám