Hlavní obsah

Volkswagenu na D1 vběhl do cesty chodec, byl na místě mrtev

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Osobní auto ve čtvrtek večer srazilo na dálnici D1 chodce. Osoba střet nepřežila, v autě se zranila spolujezdkyně. Dálnice pět hodin stála.

Foto: HZS Vysočina

Srážka s člověkem auto výrazně poškodila.

Článek

Nehoda se stala na 139. kilometru u Velkého Meziříčí kolem 22:00. [celá zpráva]

„Před osobní vozidlo Volkswagen z levé strany vběhl člověk, řidič střetu nemohl zabránit. Chodec zraněním na místě podlehl, spolujezdkyně byla převezena s těžkým zraněním do nemocnice,” řekla Novinkám mluvčí policie Dana Čírtková.

Totožnost mrtvého policisté zatím neznají, jeho zranění byla tak devastující, že vyšetřovatelé neurčili zatím ani jeho pohlaví.

„Z kabiny osobního vozidla hasiči vyprostili za použití hydraulického nářadí zaklíněnou osobu a předali ji do péče zdravotníků. Hasiči zajistili havarované vozidlo proti požáru,“ informoval vyšetřovatel hasičů Jiří Zelenka.

„Policisté nejprve musejí zjistit, kdo ten člověk je a co tam dělal, zatím je předčasné hovořit o jakékoliv příčině nehody. Chodec si také mohl zkracovat cestu z blízkého občerstvení,” uvedla k příčinám nehody policejní mluvčí.

Dálnice byla kvůli nehodě asi pět hodin uzavřena. Protože v místě probíhá modernizace, nasadila policie větší počet policistů, kteří řidiče odkláněli na objízdné trasy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám