Hlavní obsah

Lupič má na svědomí čtyři loupeže se škodou 500 tisíc korun

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Policisté dopadli čtyřicetiletého muže, který před třemi měsíci přepadl během dvaceti minut směnárnu a banku v Jablonci nad Nisou. Obviněnému hrozí za zločin loupeže až 12 let vězení, na soud si počká ve vazební věznici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž způsobil škodu přes 500 tisíc korun,“ tvrdí státní zástupkyně Petra Žílová z krajského státního zastupitelství v Liberci, která připravuje obžalobu.

„Obviněný se doznal k trestné činnosti, která je mu kladena za vinu,“ řekla Právu Žílová, podle které měl zadržený muž loupit celkem čtyřikrát.

Žalobkyně uvedla, že muž od dubna do května letošního roku přepadl nejprve sázkové kanceláře Fortuna v Liberci a v Jablonci nad Nisou. Přímo v centru Jablonce se mu potom ještě podařilo vyloupit během dvaceti minuthned dva peněžní ústavy.

Nejdříve ve směnárně v Poštovní ulici vyhrožoval použitím slzného spreje, pokud nedostane peníze. Pracovnice mu žádné peníze nevydala, a tak pachatel směnárnu vystříkal sprejem a utekl. Přestože ženu chránilo před lupičem bezpečnostní sklo, nadýchala se agresivních látek.

Maskování lupič nepotřeboval 

O dvacet minut později už vyhrožoval tentýž pachatel násilím v pobočce Fio banky na Mírovém náměstí a dožadoval se vydání peněz. Tam už byl úspěšný, pracovnice mu peníze vydala a on s nimi odešel. Poslední loupež netrvala déle než minutu.

Lupiče při přepadeních natočily bezpečnostní kamery. V jednom případě zachytily dokonce i jeho hlas. „Ani při jedné loupeži se pachatel nemaskoval,“ uvedla krátce po loupeži krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Kriminalistům se také podařilo zjistit, že muž podezřelý z loupeží řídil červené osobní vozidlo typu Chevrolet Kalos. Po nebezpečném muži bylo vyhlášeno pátrání a byl na něj také vydán tzv. eurozatykač. Policie totiž měla informace, že hledaný muž uprchl do Itálie. Zatčen byl ale nakonec před necelým měsícem na Moravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám