Hlavní obsah

Narkoman vytrhával nastupujícím ženám mobily, policie si ho našla u soudu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zastávky na pražském Žižkově si vybral 31letý narkoman jako svůj rajón, ve kterém přepadával ženy nastupující do tramvaje. Z rukou jim vytrhával mobilní telefony, a poté utíkal. Některé z poškozených ho pronásledovaly. Policisté ho zadrželi ve chvíli, když odcházel od soudu, kde dostal podmínku.

Potřeboval peníze na drogy, ženy okrádal o mobilní telefonyVideo: Novinky

 
Článek

Výsledkem akce nazvané Outloň je 20 objasněných přepadení, kterých se 31letý Slovák dopouštěl od začátku června převážně na Žižkově. Jako oběti si vybíral mladší ženy, za kterými se zavíraly dveře tramvaje. Pohotově jim vyškubl mobil a utíkal.

„V některých případech se ženy snažily bránit, ale téměř nikdy se jim to nepodařilo. Jedna přepadená si z přetahování o mobil odnesla zlomené nehty, další pak útočníka pronásledovala a přitom upadla na zem a zranila se. Jiná přepadená zase po silném přetahování vypadla z tramvaje tak nešťastně, že si způsobila podvrknutí kotníku a natažení krční páteře,“ popsala následky mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

V jednom případě ale lupič udělal výjimku. Přepadl 47letého muže, který ho začal pronásledovat. Když ho doběhl, dostal od lupiče zásah pepřovým sprejem, po kterém pachatel utekl.

Detektivové lupiče zadrželi v pátek v budově Obvodního soudu pro Prahu 1, kde mu soudce uložil podmínečný trest za jiný trestný čin.

„Způsobená škoda už přesáhla 200 tisíc korun. Odcizené telefony obviněný muž prodával v bazarech a zastavárnách a za získané peníze si nakupoval drogy. Vyšetřovatel proti němu zahájil trestní stíhání pro spáchání trestných činů krádeže a loupeže, za což mu hrozí až desetileté vězení,“ shrnula Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám