Hlavní obsah

Útočníci, kteří přepadli rodinu na Nymbursku, jsou podezřelí ze tří trestných činů

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk

Policie podezírá dvojici pachatelů, která přepadla rodinu v obci Straky na Nymbursku, ze tří trestných činů. Pachatelé ale zatím nebyli obviněni. Informace o třetím pachateli se podle policie nepotvrdila.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Členové speciální pořádkové jednotky v obci

Článek

Pachatelé jsou podle policie podezřelí z trestného činu loupeže, porušování domovní svobody a nedovoleného ozbrojování. „Právní kvalifikace je ale pouze předběžná,“ řekla Novinkám mluvčí policie Petra Potočná.

Podle ní se nepotvrdila informace o dalším pachateli.

Podrobnější informace policie zveřejní až ve středu, kdy bude zahájeno trestní stíhání pachatelů. „Stále probíhají procesní úkony, až budou informace kompletní, můžeme zveřejnit další informace,“ dodala Potočná.

Policisté zasáhli proti dvěma mužům se samopalemVideo: Jiří Forman, Novinky

Ozbrojení útočníci vtrhli do domu v pondělí před 10:00, policii o incidentu informovala žena, která pachatele viděla na zahradě. Dvojici ozbrojenců zadrželi policisté z Nymburku, kteří na místo dorazili jako první.

Podle informací Novinek padlo ze samopalu Škorpion, kterým byli pachatelé ozbrojeni, také několik výstřelů. Policisté ale střílet nemuseli. V domě byla nalezena v jednom z pokojů rodina, nikdo z ní nebyl zraněn.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám