Hlavní obsah

Mladíci po fotbalovém zápase útočili na policejního koně popelnicí

Praha

Policie pátrá po sobotním zápase Sparty Praha s Bohemians 1905 v hlavním městě po mladíkovi, který spolu se zadrženým 25letým útočníkem házel popelnici na policejního koně.

Mladíci vrhli po policejním koni popelniciVideo: Policie ČR

 
Článek

„Pětadvacetiletý mladík vzal po sobotním fotbalovém utkání na křižovatce ulic U Sparty a Jana Zajíce do rukou popelnici a snažil se ji hodit na policistu na koni. To se mu zprvu nedařilo, na pomoc mu proto přispěchal neznámý mladík a společnými silami pak svůj útok dokonali,“ informovala mluvčí policie Jana Röslerová.

Ke zranění služební koně nedošlo. Kriminalisté mají kamerové záznamy, na kterých je mladík zachycen, a prosí občany, kteří znají totožnost muže, aby informovali linku 158.

Foto: Policie ČR

Útočník, který házel popelnici po koni

Muž kolem pětadvaceti let je vysoký asi 170 centimetrů, střední postavy. Má světlou pleť a krátké hnědé vlasy. Oblečený byl do černých tříčtvrtečních kalhot a červenočerné bundy, pod kterou měl černou mikinu s kapucí.

Policie zadržela po fotbalovém utkání 12 mužů, sedm jich podezřívá ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, protože neuposlechli výzvy policistů. Pět se bude zpovídat před soudem z trestného činu násilí proti úřední osobě a krádež. Pět policistů bylo zraněno.

Reklama

Výběr článků

Načítám