Hlavní obsah

Pohřeb mrtvých turistek z Egypta bude ve středu, celý hřbitov se uzavře

Novinky, hon
Karviná
Aktualizováno

Pohřeb dvou českých turistek, které za dosud nevysvětlených okolností zemřely na otravu v egyptské Hurghadě, se uskuteční ve středu na hřbitově v Karviné. Právo o tom informoval pracovník pohřební služby, která smuteční rozloučení zajišťuje. Pohřeb bude jen v úzkém rodinném kruhu.

Foto: titanicpalace.com

Část hotelového komplexu Titanic Palace v egyptské Hurghadě.

Článek

„Pozůstalí si rozhodně nepřejí přítomnost médií na pohřbu, areál bude uzavřen a přístup budou mít pouze lidé, které rodina určí,“ řekl.

Jak přesně šestatřicetiletá žena a její osmiletá dcera zemřely, zatím není jasné. Výsledky pitvy, která se uskutečnila v Egyptě, zatím nejsou k dispozici. Další pitvu nařídila policie v Ostravě, kam byla těla převezena ve čtvrtek. O výsledcích zatím policie neinformovala, protože čeká na výsledky laboratorních expertiz.

Manžel a otec obětí Petr Kramný je stále v Egyptě, protože mu tamní policie nedovolila kvůli vyšetřování vycestovat. Podle informací z Egypta policie pracuje s verzí, že turistky byly zavražděny a otec se na jejich smrti nějak podílel. On podezření odmítá. [celá zpráva]

Rodina poletí do Egypta

Rodina nevěří, že by byl Kramný za smrt odpovědný. Chystá se za ním do Egypta. „Je to pro nás hodně těžké. Rodina to hrozně nese, je to katastrofa,“ řekla jeho sestra. S bratrem je v častém kontaktu a poletí za ním po pohřbu.

Právě otec těla manželky a dcery našel. Řekl, že všichni tři byli celý den na pokoji, protože měli střevní problémy. V noci pak zjistil, že dcera i žena jsou mrtvé. Později se ale ukázalo, že ženy byly zřejmě otráveny a nezemřely na otravu jídlem. V takovém případě by totiž dítě zemřelo mnohem dříve než dospělá žena. Jejich žaludky byly rozleptány jedem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám