Hlavní obsah

Policie předá případ zavražděného taxikáře německým kolegům

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Německá policie si od českých kolegů převezme případ zavražděného pražského taxikáře. Z vraždy jsou podezřelí dva chovanci německého výchovného ústavu. Chlapci, kteří byli na útěku, taxikáře po vraždě okradli a odjeli s jeho autem. Zadrženi byli v Německu, hrozí jim doživotní vězení.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Němečtí policisté požádali o převzetí věci cestou Vrchního státního zastupitelství v Praze. Kriminalisté případ vyšetřili a opatřili důkazy, které předají spolu s přeloženým spisem německé straně,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Případ bude do Německa předán také kvůli nezletilosti jednoho z podezřelých, který by ke stíhání do ČR pravděpodobně nebyl vydán. Pachatelům hrozí v Německu až doživotí, případ bude projednáván v okrese Tübingen.

Dvojice si taxikáře vyhlédla v centru Prahy 8. června a požádala ho o svezení do Výmolové ulice v Praze 5. Mladíci ve věku 16 a 22 let podle policie následně na taxikáře brutálně zaútočili a zavraždili jej. Okradli ho o cennosti a peníze.

Policie případ začala vyšetřovat o den později, kdy kolemjdoucí oznámil nález mrtvého muže na poli v Radlicích. Auto bylo nalezeno kousek odtamtud.

Německy hovořící muži odcestovali vlakem do Německa, kde byli na žádost českých policistů zadrženi. V hlavním městě strávili asi týden před vraždou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám