Hlavní obsah

Vlak usmrtil ženu na Liberecku

Raspenava

Na Liberecku zahynula v neděli časně ráno po střetu s vlakem dvaašedesátiletá žena. Vlak ji porazil nedaleko Luhu pod Smrkem a nehoda na dvě hodiny zastavila provoz na jizerskohorské trati z Raspenavy do Bílého Potoka. Provoz byl obnoven pár minut před 06:30, řekl mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí se stalo ve 4:25 při přesunu prázdné vlakové soupravy do výchozí stanice. "Žena byla na kolejích v místech, kde neměla co dělat, strojvedoucí neměl šanci střetu zabránit," řekl Drápal.

Podle ředitele Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislava Mackovíka, utrpěla žena mnohačetná poranění na celém těle, kterým na místě podlehla. "Ani jsme nezahajovali resuscitaci, nemohli jsme jí už pomoci," vysvětlil.

Dalšímu podobnému střetu se podle něj podařilo ráno zabránit v Jablonci nad Nisou. "Tam policisté včas zasáhli a ženu, která se zřejmě pokusila o sebevraždu, z kolejí odvedli," dodal Mackovík.

Střet na Domažlicku

Záchranáři museli časně ráno v neděli zasahovat také na Domažlicku. „Dnes v 5:16 hodin se mezi Havlovicemi a Pilou střetl osobní vlak jedoucí z Bělé nad Radbůzou do Domažlic s osobním automobilem, který následně narazil do dalšího automobilu čekajícího u železničního přejezdu,“ řekl mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Podle něj se nehoda udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor, která byla v době nehody v činnosti.

„Při střetnutí byl lehce spolujezdec druhého automobilu (1977). Škoda na místě nehody byla odhadnuta na 120 000 Kč (20 000 vlak, 100 000 automobily),“ uzavřel mluvčí.

Provoz na trati byl obnoven v 7:20 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám