Hlavní obsah

Řidič s třemi dětmi v autě narazil do autobusu, vyprostit ho museli hasiči

Právo, pko
Brno

Jen kousek chyběl, aby se vážná nehoda, která v úterý odpoledne zablokovala hlavní tah z Brna na Svitavy, změnila v ještě větší tragédii. Nedaleko Černé Hory na Blanensku řidič za volantem Mazdy Premacy ze zatím nejasných důvodů vjel do protisměru, kde narazil do linkového autobusu.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Osobní vůz vjel do protisměru, po střetu s autobusem se proměnil v hromadu šrotu.

Článek

Řidič osobáku byl při nehodě těžce zraněn, z vraku auta ho museli vystříhat hasiči. V autě s ním cestovaly tři děti, ty naštěstí z děsivě vyhlížející srážky vyvázly jen s lehčími zraněními a velkým šokem. Zraněni byli i řidič autobusu a dva cestující.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Řidič autobusu byl při střetu zraněn, ošetřeni museli být i dva cestující.

Ihned po oznámení nehody na místo vyrazili hasiči i záchranáři a k havárii vzlétl i vrtulník záchranné služby. „Hasiči vyprostili zaklíněného řidiče osobního automobilu pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí. Ve vozidle dále cestovaly tři děti, které nebylo potřeba vyprostit. O zraněného řidiče se postarala posádka vrtulníku, která jej transportovala do nemocnice,“ konstatoval mluvčí hasičů Jan Dvořák.

„Zasahující lékaři a záchranáři poskytli přednemocniční neodkladnou péči celkem sedmi zraněným osobám, včetně tří dětí a jedné těhotné ženy. Děti byly převezeny do Dětské nemocnice v Brně, další zraněné včetně těhotné ženy posádky převezly na traumacentrum v Brně-Bohunicích, kam vrtulník přepravil i zraněného řidiče,“ potvrdila mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Osobní vůz vjel do protisměru, po střetu s autobusem se proměnil v hromadu šrotu.

Cestující z autobusu nalezli zázemí v evakuačním autobuse hasičů, který přivezl i zásoby pití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám