Hlavní obsah

Zloděje ukryté pod plachtou vyčenichal Fleck

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Policejní pes vypátral čtveřici zlodějů, která v pondělí ráno vykradla čerpací stanici v Těšeticích na Olomoucku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Před druhou hodinou ranní přijalo operační středisko signál o napadení objektu benzinové čerpací stanice v Těšeticích. Na místo byly okamžitě vyslány hlídky policie. Při průjezdu obcí Příkazy si policisté všimli vozidla jedoucího v protisměru, které hned poté, co jeho osádka spatřila policejní auto, zhaslo světla a začalo ujíždět,“ řekl Právu v úterý policejní mluvčí Josef Bednařík.

Policisté podle něj nalezli vozidlo odstavené v Horce nad Moravou, v jeho kufru bylo několik kartónů cigaret a nedaleko ležely pohozené registrační značky. „Pro pátrání po osádce vozidla byl přivolán psovod se svým svěřencem Fleckem, který po několika metrech zavedl policisty k zahradnímu domku, kde se pod plachtou ukrývaly čtyři osoby; dva muži a dvě ženy,“ uvedl mluvčí.

Při zákroku proti zlodějům byly použity donucovací prostředky, oba muži utrpěli lehké oděrky, které jim byly ošetřeny v nemocnici. „Vozidlo bylo zajištěno, ženy ve věku 20 a 21 let a muži ve věku 22 a 23 let, všichni z Olomoucka, byli zadrženi,“ konstatoval Bednařík.

Pachatelé se podle něj k činu doznali. Dalším šetřením bylo zjištěno, že jedna z žen se krádeže vloupáním do stejného objektu dopustila i v loňském roce, a jeden z mužů byl v celostátním pátrání. Zadrženým hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám