Hlavní obsah

Řidič s dítětem v kabině smetl techniku silničářů

Právo, miv
Břeclav

Tři zranění zůstali po nehodě na dálnici D2 nedaleko Rakvic na Břeclavsku. Nákladní auto zde krátce před 08:00 narazilo do osobního vozu silničářů.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vážná nehoda u Rakvic si vyžádala tři zranění.

Článek

Nákladní auto s vlekem směřovalo po dálnici k Brnu, když se řidič zrovna sehnul k podlaze vozu a přehlédl techniku silničářů. První náraz zasáhl osobní vůz s připojenou šipkou varovného značení. Auto i šipku náraz poničil a odhodil do příkopu vedle dálnice. Řidič osobního vozu přitom utrpěl lehké zranění.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vážná nehoda u Rakvic si vyžádala tři zranění.

Auto s vlekem ale pokračovalo dál v cestě a narazilo do nákladního auta, kde měli silničáři naložené potřebné věci. „Viděl jsem v zrcátku, jak se na mě řítí. Stačil jsem ještě odbrzdit a sešlápnout spojku, než do mě vletěl. Moje auto to odrazilo kus dopředu, ale jemu jsem možná zachránil život. Kdybych zůstal zabrzděný, byl by účinek nárazu mnohem horší,“ řekl řidič nákladního vozu, do kterého nepozorný muž za volantem vrazil.

Nákladní auto skončilo po nárazu částečně v příkopu. Jeho řidič zůstal zaklíněn ve zdemolované kabině a hasiči jej museli vystříhat.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vážná nehoda u Rakvic si vyžádala tři zranění.

Utrpěl různá zranění a přiletěl pro něj vrtulník záchranné služby. V kabině vezl i děvčátko, které rovněž skončilo v péči lékařů. Zranění dítěte jsou lehčího charakteru.

Protože havarovaná vozidla skončila na kraji dálnice, umožnili policisté zachování provozu; doprava byla svedena do rychlého pruhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám