Hlavní obsah

Anonym z Ruzyně půjde na tři roky sedět

Novinky, Lenka Kadeřávková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na tři roky do vězení s ostrahou poslal v úterý Obvodní soud pro Prahu 6 dvacetiletého Pavla Veselého z Odoleny Vody u Prahy za loňský anonymní telefonát, ve kterém oznámil, že na ruzyňském letišti v Praze je bomba. Kvůli jeho výhrůžce muselo být letiště na několik hodin uzavřeno. České správě letišť proto musí zaplatit téměř 90 tisíc korun.

Článek

Obžalovaný dnes odmítl u soudu vypovídat. "Vina byla nepochybně prokázána," řekla po vynesení rozsudku soudkyně Kateřina Kohoutková.

Přestože žalobkyně navrhovala Veselému dvouletý trest, soudkyně rok přidala. Zdůvodnila to tím, že mladík svůj čin několikrát opakoval.

Rozsudek není pravomocný, protože advokát obžalovaného i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Do vazby šel až za půl roku

Veselý byl odsouzen za telefonát z počátku června loňského roku. Vyhrožoval, že uložil do haly ruzyňského letiště několik kilogramů výbušniny. Policie proto letiště evakuovala. Plánované lety byly odloženy. Důsledná prohlídka prostor ale nic nebezpečného neobjevila. Ještě než se evakuovaní cestující vrátili, policisté zadrželi Veselého, který se přiznal, že je autorem výhrůžky a volal z veřejného automatu.

Veselý byl obviněn ze šíření poplašné zprávy a byl stíhán na svobodě. O půl roku později však na Ruzyň volal ještě jednou. Po této zkušenosti už putoval do vazby. V tomto případě je zatím pouze obviněn, vyšetřování ještě pokračuje. Policie ho podezírá i z dalších dvou telefonátů, ve kterých vyhrožoval Aeru Vodochody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám