Hlavní obsah

Slovák zmizel ve štěrkovně na Opavsku, nejspíš se utopil

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlučín

Čtyřicetiletý Slovák se v sobotu odpoledne zřejmě utopil v jezeře v Hlučíně na Opavsku. Při koupání zmizel pod hladinou a už se nevynořil. Hasiči a potápěči prohledávali jezero až do sobotní noci, ale tělo nenašli. V pátrání pokračují dnes.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo krátce před 17.30 hodinou zhruba 300 metrů od ostrůvku v dobroslavické části štěrkovny.

„Třiapadesátiletý muž z Ostravy popsal, že plaval asi 50 metrů od muže z Prievidze. Ten se měl náhle ztratit pod hladinou. Starší muž plaval na místo, kde Slovák zmizel pod vodou, ale už ho nenašel,“ informoval opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Potvrdil, že hlučínskou štěrkovnu začali prohledávat ještě v sobotu v podvečer hasiči a potápěči, tělo utonulého Slováka ale nenašli. „Pátrání pokračuje i dnes, zatím bez úspěchu,“ doplnil mluvčí.

Pokud se podezření policistů potvrdí, bude slovenský turista v tomto týdnu už druhým člověkem, který se na Hlučínském jezeře utopil. V pondělí 29. července se totiž vody zatopené štěrkovny staly osudným i šestadvacetiletému mladíkovi z Polska. Ten si chtěl ráno před 8. hodinou zaplavat v laguně u kempu, začal se však náhle topit. Poláka vytáhli z vody hasiči, záchranáři se pokoušeli hodinu mu obnovit srdeční činnost. Resuscitace ale skončila neúspěšně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám