Hlavní obsah

Ve vojenském prostoru Hradiště probíhá nepovolená technoparty

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepovolená hudební produkce šesti zvukových systémů začala v noci na sobotu ve vojenském prostoru Hradiště na pomezí Karlovarského a Ústeckého kraje. Na místě je asi tisíc lidí a další přijíždějí. Další technoparty zhruba s 1500 účastníky se koná u Kunratic u Šluknova na Děčínsku, akce je ale řádně ohlášená.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Technoparty v Kunraticích u Šluknova. Na rozdíl od technoparty v Hradišti ji pořadatelé nahlásili.

Článek

„Od nočních hodin do současnosti se na místě nachází zhruba tisíc osob, 200 vozidel a další přijíždějí. Jedná se zejména o cizince - Němce, Italy, Španěly, Francouze, Holanďany, Belgičany, ale také Čechy,“ uvedl k nepovolené produkci krajský mluvčí karlovarské police Pavel Valenta.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Technoparty v Kunraticích u Šluknova

Vedení vojenského újezdu Hradiště podle Valenty rozhodlo, že pokud účastníci nebudou páchat trestnou činnost, bude nepovolená akce tolerována. Na místě na pořádek dohlížejí policisté z Karlovarského a Ústeckého kraje společně s hasiči Karlovarského kraje a vojenskou policií.

Další technoparty u Kunratic

Stovky lidí se už v pátek odpoledne začaly sjíždět také do Kunratic, místní části Šluknova na Děčínsku. V sobotu jich bylo na místě kolem 1500.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Technoparty v Kunraticích u Šluknova

Hlasité hudební produkce alternativního festivalu se zejména v nočních hodinách obávali místní. „Město nemá možnost žádným způsobem akci zamezit, ale bude činit všechny potřebné kroky a opatření ve spolupráci s dotčenými orgány k zamezení případných negativních vlivů této akce,“ uvedla starostka Šluknova Eva Džumanová (nez.).

Na místě jsou policisté, kriminální služba i psovodi. Provádí namátkové kontroly, zatím odhalili několik drobných přestupků a dva řidiče pod vlivem omamných látek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám