Hlavní obsah

Policisté z Venezuely přivezli Čecha, který měl na krku mezinárodní zatykač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v pátek z Venezuely do Prahy letecky eskortovali Čecha, na něhož byl vydán mezinárodní zatykač kvůli údajné loupeži spáchané v roce 2002. Muži hrozí až patnáctileté vězení. Ve Venezuele byl zadržen už loni v únoru. Na policejním webu o tom informovala mluvčí policejního prezidia Zuzana Součková.

Foto: Policie ČR

Transport Čecha vydaného z Venezuely

Článek

O vydání muže rozhodla Venezuela v prosinci. "Samotnou realizaci extradice však komplikovaly náročné administrativní úkony na venezuelské straně," uvedla mluvčí s tím, že jednání trvala téměř půl roku.

Samotná extradice se uskutečnila za zvýšených bezpečnostních opatření, předání na Letišti Václava Havla asistovalo oddělení mobilního zásahu a speciální taktické jednotky cizinecké policie. Muž skončil ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Transport Čecha vydaného z Venezuely

Extradice z Venezuely byly dosud vzácné, podle Součkové se však nyní situace změnila. "Tento týden neproběhla jen tato extradice, ale z uvedené jihoamerické země byl vydán i další hledaný český občan. Celkově je pak zaznamenáván trend nárůstu počtu vypátraných hledaných osob v cizině pro české orgány," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám