Hlavní obsah

Řekla vnukovi, aby si vyřídil přestupek. Ten ji táhl za vlasy a kopal do ní

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Přes rok a půl týral své prarodiče 29letý vnuk v malé obci na Jindřichohradecku. Bral jim peníze z důchodů, vyhrožoval jim zabitím a dokonce je i fyzicky napadal. Právo o případu informovala mluvčí jindřichohradecké policie Hana Millerová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muže ve věku 78 let a jeho o devět let starší ženu opakovaně ve společné domácnosti slovně napadal, křičel na ně vulgární výrazy, požadoval po nich hotovost na nákup cigaret, když mu peníze odmítli dát, docházelo k častým hádkám, při kterých podezřelý křičel na prarodiče, aby chcípli a nepřekáželi mu, že vše to bude stejně jeho. Vyhrožoval jim zabitím s bouracím kladivem v ruce, když rozbíjel nábytek v domě,“ popisovala Právu praktiky muže Millerová.

Dále poznamenala, že muž své prarodiče v minulých dnech i fyzicky napadl. „Když mu babička řekla, že se má dostavit na Policii ČR k řízení kvůli přestupku, vytáhl ji za vlasy ze svého pokoje do kuchyně, kde ji udeřil dlaní do obličeje. Žena utíkala na dvůr, kde ji povalil, a když byla na zemi, začal do ní kopat. Pustil se i do svého dědečka, který přiběhl ženě na pomoc. Napadl ho několika údery pěstí do hlavy,“ konstatovala Millerová.

Kriminalisté zadrželi muže ve středu a je obviněný z trestných činů týrání osoby žijící ve společném obydlí a nebezpečné vyhrožování. Hrozí mu až osm let vězení. V současné době je hospitalizovaný v psychiatrické léčebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám