Hlavní obsah

Zlodějce uvízla v kabelce rybí konzerva za 23 korun, u pokladny zbila prodavačku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zhruba čtvrt roku policie prověřovala incident, který se strhl koncem dubna v supermarketu v Ostravě-Vítkovicích. Dvojice žen tam kvůli ukradené rybí konzervě napadla pracovníka ochranky i prodavačku, která byla při incidentu zraněna. Policie nyní obě násilnice obvinila z několika trestných činů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval v pátek mluvčí policie Petr Svoboda. „Jedné z žen v kabelce uvízla konzerva sardelových filetů v hodnotě 23 korun. Při procházení pokladnami chtěla prodavačka vidět obsah tašky. Reakcí byl hysterický povyk obou žen a vulgární nadávky na adresu prodavačky a pracovníka bezpečnostní služby,“ uvedl mluvčí.

Agrese obou žen se podle něj rychle stupňovala. „Vrcholem bylo fyzické napadení nebohé prodavačky. Sedmačtyřicetiletá žena inkasovala údery pěstí do obličeje a rukou. Ačkoliv pracovník ochranky a další prodavači velmi rychle zasáhli a ženy zpacifikovali, musela poškozená vyhledat lékařské ošetření. Odcizené ančovičky byly vráceny do regálu,“ uvedl mluvčí.

Obě ženy jsou nyní obviněny z ublížení na zdraví a z výtržnictví, starší z nich pak navíc ještě z přečinu krádeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám