Hlavní obsah

Přepadení herny bylo fingované, zjistila po dvou letech ostravská policie

Právo, hon
Ostrava

Snaha zakrýt manko a také zisk dalších peněz byly motivem fiktivního loupežného přepadení, které podle policie provedly tři pracovnice jedné z ostravských heren. K údajné loupeži došlo už v roce 2011 a kriminalisté tehdy případ pro nedostatek důkazů odložili. Teprve nyní na základě nových informací obvinili trojici žen ze zpronevěry.

Foto: Právo

Ilustrační foto

Článek

Pracovnice herny nahlásila loupežné přepadení v říjnu roku 2011. Z herny tehdy zmizelo 365 tisíc korun.

„Díky nově získaným faktům bylo zjištěno, že podezřelé ženy měly skutek spáchat ve formě spolupachatelství, po vzájemné domluvě mezi provozní a zaměstnankyněmi,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Policisté zjistili, že ženy nejprve odnesly trezor, kterého se následující den zbavily. Poté společně fingovaly přepadení.

”Skutek měl být páchán dle předem domluvené strategie s ohledem na přítomnost kamer v provozovně,“ dodala Holčáková s tím, že pracovnice herny, která si zahrála na lupičku, použila za účelem co největší věrohodnosti i maskování.

„Motivem činu měl být majetkový prospěch, krytí manka i zisk financí, které si měly rozdělit. Dvě z žen se k protiprávnímu jednání doznaly, třetí podíl na protiprávním jednání popřela,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám