Hlavní obsah

Předjíždění kamiónu u Litomyšle stálo řidiče život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy
Aktualizováno

Na silnici I/35 mezi Litomyšlí a Svitavami se ve středu ráno střetlo osobní auto s nákladním. Řidič osobního vozu zahynul. Další nákladní vůz, cisterna, skončil mimo vozovku. Vyšetřování nehody a odtažení vozidel trvalo celé dopoledne.

Foto: Policie ČR

Řidič zemřel při předjíždění

Článek

„Řidič osobního vozidla jedoucí od Litomyšle předjížděl nákladní vozidlo, bohužel se přitom čelně střetl s protijedoucím kamiónem. Muž na místě zemřel,“ informovala mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

Foto: Policie ČR

Řidič zemřel při předjíždění

Nehoda se stala dva kilometry za Svitavami a dva kilometry před Litomyšlí. Úsek na široké silnici je přehledný. Náraz osobní vozidlo zcela zdeformoval. Zbyla z něj prakticky jen konstrukce. Motor odlétl několik desítek metrů daleko. Odtržené součásti z auta poškodily nákladní vůz s cisternou, auto, které jelo za ní, i kamión. Cisterna pak skončila mimo vozovku. Nikdo další se při nehodě nezranil.

"Řidič osobního auta jel naštěstí ve vozidle sám. Budeme nyní zkoumat technický stav předjíždějícího vozidla, zdravotní stav řidiče i rychlost, jakou jel. Mohlo jej i třeba oslnit slunce," uvedla Štegnerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám