Hlavní obsah

Policie obvinila otce, který nechal svou dceru bezdomovcům

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Pražští kriminalisté obvinili muže, který zanechal svou téměř dvouletou dcerku bezdomovcům, z trestného činu opuštění dítěte. Z rozhodnutí soudu se o ni zatím stará kojenecký ústav.

Policie obvinila otce, který nechal svou dceru bezdomovcůmVideo: Prima FTV

 
Článek

„Mohu potvrdit, že muž byl obviněn z trestného činu opuštění dítěte. Ještě během dnešního dne (v úterý, pozn. red.) bude podán návrh na vzetí vazby,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Kropáčová. Hrozí mu až pět let za mřížemi.

Matka zatím stále zůstává ve vazbě v Praze-Ruzyni, protože byl na ni vydán zatykač pro maření úředního rozhodnutí. O holčičku se tak stará z rozhodnutí soudu kojenecký ústav.

Dítě předal otec v sobotu večer na Václavském náměstí v Praze bezdomovcům na hlídání. Když se nevrátil, ponechali ji na zastávce muži, který se pak spojil s policisty. Policisté si holčičku převzali a vyrozuměli Orgán sociálněprávní ochrany dítěte.

V pondělí pak děvče identifikoval její příbuzný, podle Policejního deníku dědeček. V ten samý den se ale na služebnu dostavil také její otec, kterého policisté zadrželi pro podezření z trestného činu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám