Hlavní obsah

Hodinu trvající resuscitace byla neúspěšná, muž na následky tonutí zemřel

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Šestadvacetiletý cizinec se utopil v pondělí 29. července na jezeře Štěrkovna u Hlučína na Opavsku. Záchranáři se ho pokoušeli zachránit, ale bez úspěchu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Informaci o tonoucím muži, kterého vytáhli z vody hasiči, dostali záchranáři po 8. hod. „Posádky zahájily okamžitou resuscitaci s cílem obnovit srdeční činnost pacienta. Přes veškerou snahu přítomných zdravotníků se nepodařilo ani po téměř hodině trvající rozšířené resuscitaci odvrátit jeho smrt. Lékař musel nakonec všechnu snahu ukončit jako neúspěšnou a konstatovat, že pacient zemřel,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

K topícímu se, tentokrát čtyřiapadesátiletému muži, byli záchranáři povoláni také den před tragédií v Hlučíně, v neděli 28. července odpoledne. Muž se topil v nádrži Baška na Frýdecko-Místecku.

„Muž naštěstí začal tonout nedaleko od břehu a po přibližně minutě ho na břeh vytáhli svědci. Přítomná zdravotní sestra u něj zjistila bezvědomí a bezdeší, a zahájili proto základní resuscitaci,“ uvedl mluvčí s tím, že postižený byl v době příjezdu záchranářů již při vědomí a komunikoval s nimi.

„Po ošetření lékařem byl převezen do nemocnice ve Frýdku-Místku,“ doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám