Hlavní obsah

Exposlance Aubrechta obvinili z braní úplatků

Most
Aktualizováno

Obviněným z braní úplatků v souvislosti s rozšířením průmyslové zóny Joseph na Mostecku je bývalý poslanec ČSSD Vlastimil Aubrecht. Uvedla to v pondělí Česká televize (ČT).

Foto: Právo

Vlastimil Aubrecht, archivní foto

Článek

Šedesátiletého Aubrechta detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) podezírají, že několik miliónů dostal v roce 2006. Tehdy působil jako poslanec a vládní zmocněnec. Proces rozšíření zóny údajně účelově ovlivnil.

Policisté Aubrechta podezírali již od května. Důkazy, které mohly vést k obvinění, získali díky razii na mosteckém magistrátu 15. července.

"Byl obviněn z trestného činu přijímání úplatku," řekl televizi šéf ÚOOZ Robert Šlachta.

Aubrecht byl ve vysoké politice od roku 1998, poslancem byl 12 let. Za vlády sociálních demokratů byl zmocněncem pro severozápadní Čechy. Úplatek měl inkasovat během rozšiřování průmyslové zóny, uvedla ČT.

Město zónu Joseph vybudovalo v roce 2001. Proti výstavbě bojovali ekologové, kterým kromě emisí vadilo i znehodnocení jedné z nejkvalitnějších zemědělských půd. Zóna stála veřejné rozpočty nakonec kolem 700 miliónů korun, přibližně třetinu dalo město a dvě třetiny stát.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám