Hlavní obsah

Opilec za volantem ujížděl policejní hlídce, po honičce přišel o auto

Právo, pko
Brno

Divokou honičku jako z akčního filmu mají za sebou brněnští policisté. Ve čtvrtek nad ránem se totiž z vysílačky ozvala informace, že hlídce nezastavil řidič octavie, který měl jet pod vlivem alkoholu.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý řidič ujížděl strážníkůmVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté se za zběsile ujíždějícího šoféra pověsili na Hradecké ulici a snažili se ho přimět k zastavení. Ten ale na liduprázdné silnici jen šlápl na plyn a ujížděl směrem na Svitavy.

Rychlá jízda málem skončila po několika kilometrech v Lipůvce, kdy se už zdálo, že řidič konečně zastaví, jen ale nabral druhý dech a začal se vracet zpátky k Brnu přes Vranov a Lelekovice. Tam mu však v úseku zatáček přehradila cestu druhá hlídka. Ani v beznadějné situaci muž nekapituloval a odmítal z auta vystoupit.

„Když nepomohla ani hrozba střelnou zbraní, policisté mu z vozu pomohli s použitím hmatů a chvatů. V autě jsme pak našli sáček s marihuanou, dýmku a odcizený průkaz totožnosti. Čtyřiačtyřicetiletý muž byl velmi pravděpodobně pod vlivem alkoholu a drog, ale test odmítl podstoupit. Zadrželi jsme mu řidičský průkaz, a protože neuhradil ani kauci, putovalo auto na odstavné parkoviště,“ konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám