Hlavní obsah

Zplodiny se v horku vracejí do komínů, v Praze se přiotrávilo pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští záchranáři v neděli ošetřili pět lidí otrávených oxidem uhelnatým. V Praze 2 se odpoledne nadýchala jedovatého plynu čtyřčlenná rodina, o několik hodin později se přiotrávil mladík opět v Praze 2. Všichni byli převezeni do pražských nemocnic, stav dvou z nich byl tak vážný, že museli být umístěni do barokomory. Informovala o tom mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Tropické dny a nízký venkovní tlak srážejí zplodiny plynových spotřebičů zpět do komínového průduchu a následně do místností. Výsledkem jsou otravy oxidem uhelnatým," varovala mluvčí.

Podobný případ se stal v neděli odpoledne v ulici Na Švihance, kde se přiotrávila celá rodina. Dvacetiletá dívka byla ve vážném stavu převezena do barokomory Nemocnice Na Homolce, její rodiče a sedmnáctiletého bratra ošetřili lékaři Všeobecné fakultní nemocnice.

Další případ se stal v Praze-Košířích, kde se oxidu uhelnatého nadýchal devatenáctiletý mladík. Také on musel být převezen do barokomory.

Takzvaná barokomora je speciální přetlakovaná komora, v níž se pacientovi kyslík lépe dostane do těla. Slouží k léčení lidí, kteří se nadýchali kouře či plynu, nebo se delší dobu dusili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám