Hlavní obsah

Muž obžalovaný z vraždy prý jen zahrabal tělo do kompostu

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Až výjimečný trest hrozí 45letému Petru Rohelovi za brutální vraždu 53letého muže. Případ začal v pondělí rozplétat senát Krajského soudu v Ostravě. Rohel vraždu popírá, tvrdí, že mrtvolu pouze nalezl a ze strachu ji schoval v kompostu.

Foto: Pavel Karban, Právo

Obžalovaný Petr Rohel přišel k soudu o francouzské holi.

Článek

Hrůzný čin se stal loni 7. listopadu v lokalitě Planiska ve Frenštátu pod Radhoštěm. Vrah měl podle obžaloby využít nepříznivé životní situace oběti, svého známého ubil a jeho zohavené tělo schoval do kompostu za domem mrtvého.

Oběti vzal Rohel auto, počítač, kolo, šperky a peněženku s doklady a platebními kartami. O pár dní později, 13. listopadu, Rohel s autem havaroval v nedaleké obci Tichá, kde sjel do potoka.

Podle státní zástupkyně Brigity Bilíkové byl útok poměrně brutální, Rohel podle ní muže uhodit čímsi sedmnáctkrát do hlavy a nejméně dvakrát ho bodl do krku.

S obětí se znal

Obžalovaný před soudem nepopíral, že oběť znal. Muž totiž přibližně rok před vraždou koupil s manželkou dům od matky Rohelovy přítelkyně. „Párkrát jsem se u něj zastavil na kus řeči,“ řekl s tím, že tak se například dozvěděl, že se majitelé domu rozvádějí, a že žena bydlí s dětmi už jinde.

Ležel na zemi v kaluži krve, nevěděl jsem, co mám dělat, zkoušel jsem ho zvednout, ale spadl mi.
Obžalovaný

Rohel souhlasil i s tím, že v osudný večer oběť navštívil. „Normálně jsme se bavili, nějaký alkohol jsme vypili. Ještě jsme se domluvili, že mi půjčí auto, že si ho můžu vzít druhý den ráno. Dokonce mi to sám nabídl,“ tvrdil Rohel, který nikdy nevlastnil řidičský průkaz. I tak si pro auto druhý den ráno s kamarádem přijel. Subaru našel v odemčené garáži i s papíry, a tak s ním odjel.

O den později, 9. listopadu, se prý Rohel v domě zastavil znovu. Zvonil, nikdo mu neotvíral, tak zkusil dveře. Údajně byly otevřené, šel proto dál a v obýváku našel zabitého majitele domu.

„Ležel na zemi v kaluži krve, nevěděl jsem, co mám dělat, zkoušel jsem ho zvednout, ale spadl mi,“ popsal s tím, že zpanikařil, protože byl už trestaný a bál se, že by ho mohli ze zabití obvinit. Vyřezal proto kus koberce, na kterém mrtvola ležela, a odtáhl tělo ke kompostu na zahradu, kde ho zahrabal.

Soudce Pavel Suchánek nechal číst i dvě výpovědi Rohela z přípravného řízení, protože v každé z nich vypovídal částečně jinak a uváděl i více podrobností než před soudem. Hlavní líčení bude pokračovat ještě tento týden výslechy svědků a znalců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám