Hlavní obsah

Lupič využil horkých dnů, k seniorce do bytu se dostal otevřeným oknem

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Minulou sobotu si seniorka z Ostravy otevřela okno v přízemním bytu, aby vyvětrala. Toho využil neznámý lupič, který se oknem dostal do bytu, kde se nejprve střetl s důchodkyní, kterou shodil na zem, a posléze ji okradl.

Foto: Policie ČR

Lupič se maskoval pouze čepicí

Článek

„Ke skutku došlo kolem 11. hodiny v bytě v Ostravě-Porubě. 86letá seniorka trávila dopoledne jako každý jiný den, vzhledem ke svému zdravotnímu stavu, doma. Protože bylo teplo, měla žena okno bytu - nacházející se ve výšce větší než 2,5 metrů od země - otevřené,“ přiblížila počátek případu mluvčí policie Gabriela Holčáková.

V jednu chvíli se v pootevřeném okně objevil asi 20letý mladík, který na nic nečekal, skočil do bytu, seniorku shodil na zem a vydal se hledat peněženku s doklady. Než stačil utéct i s penězi, dostal od ženy ještě ránu francouzskou holí.

Přivolaní policisté zjistili, že si mladík odnesl 1600 korun. Kriminalisté nyní pátrají po mladíkovi ve věku 18 – 20 let, vysokého asi 175 centimetrů, štíhlé postavy, krátkých černých vlasů. Oblečen měl být do šedého trička, vpředu s černým nápisem.

Informace k pachateli mohou občané předat na lince 158. Lupiči hrozí až 10 let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám