Hlavní obsah

Nehoda čtyř kamiónů zablokovala dálnici D1 na Brno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na dálnici D1 na 52. kilometru ve směru na Brno došlo v noci na čtvrtek k nehodě čtyř nákladních vozidel. Jeden z řidičů byl zraněn a došlo rovněž k masivnímu úniku nafty. Dálnice byla v daném směru uzavřena, policisté odklánějí dopravu na exitu 49, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Po 8.00 byl zprovozněn levý jízdní pruh.

Nehoda čtyř kamiónů na D1Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Uniklá nafta se podle ŘSD rozšířila i do protisměru. Na místě zasahují všechny složky záchranného systému.

Foto: Novinky

Letecký pohled na nehodu na dálnici D1

Mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek ČTK řekl, že jeden z kamiónů, který jel směrem na Brno, dostal smyk a skončil přes celou vozovku. Řidič nákladního auta, který jel za ním, nestačil zareagovat a převrátil se. Do obou kamiónů pak narazily další dva. Zraněný řidič byl převezen do nemocnice v Praze-Motole, utrpěl středně těžká poranění, dodal mluvčí.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Jeden z řidičů byl při nehodě zraněn.

Z kamiónu, který leží na boku, vyteklo do trávy a pole asi 200 litrů nafty. Sanaci zajistí odborná firma. Voda v blízké vodoteči ohrožena nebyla. Hasiči naftu přečerpali, sdělil operační důstojník hasičů.

Foto: Novinky

Letecký pohled na nehodu na dálnici D1

Odklízecí a vyprošťovací práce by podle odhadu ŘSD měly trvat až do 11.00. Doprava je odkláněna u exitu Psáře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám