Hlavní obsah

Batole lezlo po parapetu ve druhém patře, matka mezitím vařila

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Mnoho nechybělo a mladá matka mohla přijít o dítě vinou neopatrnosti. Odběhla totiž vařit jídlo pro svého jedenapůlletého syna do vedlejší místnosti, jenže chlapci se mezitím podařilo vyšplhat na křeslo a odtud na parapet.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči pod oknem během minuty nachystali seskokovou matraci.

Článek

Batolete balancujícího na hraně parapetu si v brněnských Husovicích naštěstí všiml jeden z kolemjdoucích a zalarmoval strážníky.

„Operační středisko okamžitě poslalo na místo dvě nejbližší hlídky a ty skutečně uviděly v okně balancovat chlapečka. Strážníci proto zůstali na ulici, aby se případně pokusili dítě zachytit, kdyby došlo na nejhorší, a druhá hlídka rychle vyběhla k bytu a přivolala matku,“ popsal situaci mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Společně se strážníky na místo dorazili i hasiči, během minuty pod okno nainstalovali seskokovou matraci a připravovali se k zásahu se žebříkem. Toho naštěstí už nebylo potřeba. Případem se nyní bude zabývat sociálka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám