Hlavní obsah

Míchač smrtícího alkoholu dostal od samosoudce podmínku

Právo, alf

Zlínská justice odsoudila čtyřiapadesátiletého míchače Petra Jarošíka z Ostravy, po jehož pančovaném alkoholu skončila s poruchami vidění a nevolností v nemocnici žena ze Zlínska.

Foto: Novinky/Právo

Článek

Drobný výrobce pančovaného alkoholu vyrobil vloni na podzim dvanáct litrů vodky na ubytovně v Otrokovicích. Do směsi použil pět litrů smrtelně nebezpečné látky. Alkohol poté bez etiket a kolků prodal.

Jedním z jeho zákazníků byl i sedmatřicetiletý muž, který láhev daroval rodičům. Po společném popíjení však měla výrazné zdravotní problémy jen jeho matka, která skončila na několik týdnů na jednotce intenzivní péče a posléze na interním oddělení.

Musí uhradit léčbu

„Měla poruchy vidění, nevolnosti. Dostala se však z toho a podle lékařů nebude mít žádné trvalé následky,“ sdělil Právu mluvčí Okresního soudu ve Zlíně Dušan Beránek.

Zlínský samosoudce Jarošíkovi bez projednání věci v hlavním líčení trestním příkazem uložil osmiměsíční podmíněný trest odložený na zkušební dobu dvou let. Všeobecné zdravotní pojišťovně musí nadto uhradit náklady vynaložené na léčení ženy v částce přesahující tři sta tisíc korun. Jarošíka policie vinila z ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty.

Reklama

Výběr článků

Načítám