Hlavní obsah

Půjčuje si kola na zkušební jízdu, olomoučtí prodejci je už nikdy neviděli

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Policie pátrá po muži, kterému se už v pěti případech povedlo okrást od letošního března prodejce jízdních kol v Olomouci. Domluvil si s nimi vždy zkušební jízdu, ale s bicyklem se již zpět nevrátil.

Zloděj okrádá prodejce jízdních kolVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muž navštívil prodejny jízdních kol a nechal si od prodávajících předvést některé z nich. Poté požádal o zkušební jízdu na kole v hodnotě 20 tisíc korun. Z prodejen odjel a už se nevrátil,“ řekla Právu v pondělí policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Krádeží pěti jízdních kol způsobil zloděj škodu ve výši 100 tisíc korun. „Prodejcům často říkal, že bude jezdit kolem Svatého Kopečku. Je možné, že se krádeže dopustil i v dalších případech, které nemáme zdokumentované,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Zloděj, který podle policie okrádá prodejce kol.

Zloděje zachytila bezpečnostní kamera. Jedná se o muže ve věku kolem 25 až 35 let, hubené postavy, vysokého od 175 do 180 centimetrů. Má světlé vlasy, mluví plynně česky, bez přízvuku.

Policie podle ní hledá svědky krádeží a především občany, kteří by jí mohli pomoci při zjištění totožnosti pachatele. „Se svými informacemi se mohou přihlásit na telefon 974 766 457 nebo na linku 158. Také se mohou osobně dostavit na obvodní oddělení Olomouc 2 v ulici Heyrovského,“ dodala mluvčí. Upozornila zároveň prodejce, aby byli ostražití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám